Ważne: Ta strona wykorzystuje pliki cookies.

Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też wykorzystywać je narzędzia oraz skrypty działające na stronie. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies.

ZAMKNIJ

Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.

Herbaty Pani Ornatowskiej
 

ZGAGA

Herbatka ta reguluje procesy trawienia, łagodzi objawy związane z pieczeniem i bólem przełyku spowodowane cofaniem się soku żołądkowego do przełyku. Herbatka ta może być spożywana zarówno między– jak i w trakcie posiłków.

Skład:

Ziele cykorii, rzepiku, bukwicy, krwawnika; liść bobrka, mięty; kłącze kuklika, ziele bylicy, nasiona dzikiej marchwi.

Sposób przygotowania:

Wsypać pełną łyżeczkę herbaty do filiżanki i zalać wrzątkiem. Parzyć pod przykryciem przez 10–15 minut. Pić 1–2 razy dziennie.

Naszym zdaniem:

Dzięki piciu tej herbatki, osoby cierpiąc na zgagę odczuwają ulgę i od nowa mogą cieszyć się jedzeniem.