Ważne: Ta strona wykorzystuje pliki cookies.

Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też wykorzystywać je narzędzia oraz skrypty działające na stronie. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies.

ZAMKNIJ

Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.

Herbaty Pani Ornatowskiej
 

MIAŻDŻYCA

Herbatkę tą zalecamy pić przy miażdżycy, szczególnie osobom w średnim wieku. Herbatka ta obniża poziom cukru we krwi, zalecana jest w nadciśnieniu tętniczym oraz przy osłabionym mięśniu sercowym. Składniki tej mieszanki zawierają bogactwo witamin jak również makro i mikroelementów. Wzmacnia i uelastycznia naczynia krwionośne oraz zapobiega ich pękaniu.

Skład:

Rdest ptasi ziele, liść brusznicy, miodunki, pokrzywy; ziele lebiodki, krwawnika, skrzypu, naowocnia fasoli, kwiat głogu, owoc róży.

Sposób przygotowania:

Wsypać pełną łyżeczkę herbaty do filiżanki i zalać wrzątkiem. Parzyć pod przykryciem przez 10–15 minut. Pić 1–2 razy dziennie.

Naszym zdaniem:

Herbatkę tą zalecamy pić przy miażdżycy oraz profilaktycznie– w celu utrzymania właściwej elastyczności skóry i zachowania dobrej kondycji włosów.